dimarts, 28 de gener del 2014

"DYAON" i "SASA KURU" JOCS DE BURKINA FASO AL PAVELLÓ 6èB

Aquest trimestre estem treballant jocs i danses d'arreu del món a educació física i també fem el treball paral·lel dins l'àrea de música. 
Els jocs són de caire tradicional. Farem un tastet dels 5 continents. Les dues setmanes anteriors vam viatjar a Amèrica i ara ja ens hem traslladat cap a Àfrica. Aquests són de Burkina Faso.

"DYAON"

EDAT: 8-16 anys
DURADA: 15 minuts
ESPAI: Camp delimitat.
MATERIAL:Sense material

DESCRIPCIÓ:
S'escolleixen 2 o 3 jugadors, aquests es col·loquen damunt d'una línia al mig del camp. En un extrem es col·loca en filera tota la resta de jugadors. A la senyal, els que estan situats a la filera es desplacen corrent fins a l'altre extrem del camp, intentant no ser atrapats durant el trajecte. Els jugadors que són atrapats substituiran als companys que estaven al mig parant a la propera ronda.

*Variant: Es queda al centre del camp aquell jugador que arribi l'últim a l'altre extrem. Així cada cop pararà un jugador més. Es finalitza el joc quan ja no queda cap jugador per passar o quan els pocs jugadors que queden ja no poden passar.

"SASA KURU"

EDAT: 8-12 anys
DURADA: 2-3 minuts
ESPAI: Lliure disposició
MATERIAL:Sense material

DESCRIPCIÓ:
En grups de 3 jugadors, es situen d'esquena contra esquena i entrellaçant-se pels avantbraços formant com un "niu". Han d'aconseguir creuar la línia d'arribada.

Són fotos realitzades al Pavelló Municipal de Montblanc.

"DYAON" i "SASA KURU" JOCS DE BURKINA FASO 6èB Escola Les Muralles Montblanc 27-1-14 on PhotoPeach

1 comentari:

  1. hola soc la ivet de 6é A os ho vau passar be jugant a aquests jocs?

    ResponElimina